Kako se registrirati, verificirati in uporabljati trgovalno platformo ter kakšne so izkušnje Binance platforme

 

Za začetek registracije kliknite na https://www.binance.com/sl/register?ref=64845992

Binance.com je svetovno gledano ena izmed največjih in najbolj priljubljenih trgovalnih platform. Glavne prednosti so nizke trgovalne provizije in zelo velik izbor različnih kriptovalut, ki jih ponuja Binance, Slovenija vsako leto beleži več uporabnikov.

Pomembna prednost je tudi to, da ponuja skoraj vse storitve, ki so na voljo v svetu kriptovalut (poleg trgovanja tudi t.i. »staking«, »lending« …)

Vse te možnosti so lahko za nekoga, ki Binance uporablja prvič, zelo nepregledne. Še sam imam včasih problem, da kakšne stvari ne najdem takoj in moram »preklikati« par stvari v meniju.

Če vas zanima, kako se registrirati na Binance Slovenija in kako ga uporabljati, brez plačevanja nepotrebnih provizij, sem spodaj pripravil hitra »step-by-step« navodila. V prispevku bodo na koncu predstavljene tudi resnične Binance izkušnje. 

Natančna navodila, kako poteka registracija (po korakih)

 1. Kliknite na to povezavo: Enostavna registracija na Binance.com!Po kliku na zgornjo povezavo, se vam odpre spodnja stran:
 2. Izberite “Prijavite se s telefonom ali e-pošto”
 3. Izberete državo, v kolikor še ni avtomatsko izbrana
 4. Na naslednjem koraku (slika spodaj) izbirate, če odpirate osebni ali poslovni račun. V kolikor želite odpreti trgovalni račun kot fizična oseba in ne podjetje, izbrite »Ustvarite osebni račun«
 5. Binance registracija od vas zahteva vaš elektronski naslov in geslo. Polje »napotitvena številka« bo že izpolnjeno, v kolikor ste začeli registracijo s klikom na povezavo v prvi točki.V kolikor napotitvena številka še ni izpolnjena, prosim, da v to polje vpišete 64845992. S tem sporočite, da ste se registrirali preko povezave na moji spletni strani. Vas ne stane nič, del provizije, ki se zaračuna za storitev, pa tako dobi slovensko podjetje.

  Pri izbiri gesla bodite pozorni na to, da ima izbrano geslo vsaj 8 znakov, vsaj 1 številko in vsaj 1 veliko črko.
 6. Na naslednjem koraku boste prejeli na vpisan email verifikacijsko kodo, ki ko morate v roku pol ure prepisati ali prekopirati v okno na sliki.
  V kolikor kode ne prejmete v nekaj minutah, preverite tudi vsiljeno pošto in zavihek »Promotions«, če ste za prejemanje pošte izbrali Gmail.
 7. Vnesite telefonsko številko
 8. Ter verificirajte še telefonsko številko, da se Binance registracija uspešno zaključi:

 

Za večjo varnost priporočam, da takoj po uspešni registraciji omogočite dvostransko avtentifikacijo z dodatnim preverjanjem preko telefona ali preko aplikacija Google Authentificator.

S tem je vaš problem, rešen.

Prvo nakazilo na Binance

Upam, da pri vprašanju, kako poteka registracija Binance Slovenija, niste naleteli na kakšno večjo težavo. Sam postopek registracije je namreč res enostaven, saj nas borza lepo vodi čez postopek.

Za prvo nakazilo pa v meniju izberite skrajno levo opcijo, ki se nahaja poleg logotipa: »Kupite kriptovalute«

V kolikor želite opraviti nakazilo v EUR na vrhu prvo zamenjajte valuto, saj je privzeto izbrana valuta USD.

POZOR: Nakazila v EUR so možna le preko kreditne kartice. Bančno nakazilo v EUR ni omogočeno na Binance. Za nakazilo predlagam, da izberete USD valuto in nakažete preko bančnega nakazila, saj se tako izognete nepotrebni proviziji.

Nato predlagam, da izberete bančni polog:

 • pri bančnem pologu bodo vaša sredstva na računu šele čez nekaj dni, a brez stroškov nakazila,
 • pri nakazilu preko kreditne kartice vam bo Binance zaračunal 4.5% provizijo, kar je zlasti pri večjih nakazilih lahko zelo visok strošek.

Verifikacija (KYC) trgovalnega računa

Kot največje podjetje za trgovanje s kriptovalutami, je za Binance Slovenija še toliko bolj pomembno, da ima vse pravno-formalne stvari pravilno urejene, saj so na ta način Binance izkušnje uporabnikov zares dobre.

Tako kot pri bankah tudi pri tej spletni borzi zahtevajo KYC (know your customer) dokument, kar pomeni, da bo postopek verifikacije vašega računa nekoliko bolj zahteven.

Pred pričetkom verifikacije pripravite naslednje dokumente:

 • osebni dokument (lahko osebna izkaznica ali potni list)
 • račun, ki vsebuje vaše osebne podatke (lahko račun za elektriko ali kaj podobnega)
 • selfie (ga naredite v živo, na povezavi, ki jo dobite med verifikacijo)

Na trgovalno borzo se lahko registrirate tudi kot pravna oseba oz. podjetje. V tem primeru bo postopek še nekoliko bolj zahteven, saj boste potrebovali tudi podatke o podjetju in njegovih lastnikih ter direktorjih.

Kreditna Binance kartica Visa

Platforma Binance Slovenija vam omogoča tudi pridobitev predplačniške kartice Visa. Ko ste enkrat ugotovili, kako se registrirati na Binance in postanete uporabnik te trgovalne platforme lahko kartico dobite popolnoma brezplačno. Kako?

Tako, da v meniju izberete zavihek Finance in izberete prvo povezavo, ki je označena z rdečo barvo spodaj – (prevod: Binance kartica Visa):

Nadaljujete z enostavnim postopkom, kjer se strinjate s pogoji uporabe, določite vaše osebne podatke itd.

Ko Visa kartico uspešno prejmete, jo je pred prvo uporabo potrebno še aktivirati. To storite tako, da obiščete Binance Card zavihek.

S kartico lahko plačujete na vseh prodajnih mestih, ki sprejemajo predplačniške Visa Binance kartica. Pri tem koristite sredstva, ki se nahajajo v vašem računu pod zavihkom Financiranje (en. Funding). Da jih lahko koristite, jih je potrebno v ta zavihek prestaviti iz zavihka »Fiat in Spot«, ki je namenjen trgovanju in ne plačevanju.

Ta prenos naredite popolnoma enostavno, tako da v zavihku za »Fiat in Spot« trgovanje izberete Prenos (en. Transfer).

Binance izkušnje: moje osebno mnenje o trgovalni platformi Binance.com Slovenija

Kakšne so moje Binance izkušnje? Po mojem mnenju je Binance Slovenija platforma preveč nepregledna. Zlasti novim uporabnikom je težko manevrirati med vsemi opcijami, ki jih ta platforma ponuja. Za določene stvari ima tudi lastna poimenovanja, kar zadeve še bolj zakomplicira.

Še večji izziv uporaba platforme predstavlja tistim novincem, ki jo uporabljajo v slovenščini.

Kljub temu pa sedaj, ko Binance že nekaj časa uporabljam in je od mojih vprašanj, kako se registrirati, kako se verificirati itd., preteklo že kar nekaj časa, uporabljam to platformo več kot katero koli drugo platformo.

Zakaj? Ravno zaradi nizkih provizij in zaradi tega, ker poleg trgovanja s kriptovalutami omogoča še skoraj vse drugo, kar kripto trgi ponujajo – npr. možnosti stejkanja, lasten launchpad itd. Stvari, ki jih je nemogoče oz. jih vsaj jaz ne znam pametno prevesti v slovenski jezik. Ravno zato predlagam, da platformo uporabljate v angleščini. Veliko uspeha pri trgovanju in naj bodo vaše Binance izkušnje zares nepozabne! 

Pogosta vprašanja:
Binance verifikacija: katere dokumente potrebujete za vstop?
Binance verifikacija od vas zahteva osebni dokument, račun z vašimi osebnimi podatki in selfie, ki se posname v živo.

Katere so glavne prednosti spletne platforme Binance.com?
Glavna prednost te platforme do nizke trgovalne provizije in širok nabor kriptovalut. Ponuja tudi ostale storitve, kot je staking in lending.

Kaj je dobro vedeti pred prvim nakazilom?
Nakazila je mogoče izvesti samo v eurih, smotrno je, da se nakazilo izvede v USD valuti.