Coinbase Slovenija: enostavna uporaba in širok nabor kriptovalut

Za začetek registracije na Coinbase Slovenija kliknite na https://coinbase-consumer.sjv.io/7WJDr.

Za tiste, ki ste o tej platformi samo bežno slišali, in vas zanima več podrobnosti o tem, kaj je Coinbase, berite naprej! Coinbase Slovenija je trgovalna platforma, ki ni samo enostavna za uporabo, ampak nudi tudi širok nabor uveljavljenih kriptovalut. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2012 in nudi obogateno paleto storitev, kot so napredne naložbe v kriptokovance, dostop do platforme Coinbase Pro, Coinbasewallet … Dodatno lahko svojo investicijo obogatite, če sodelujete v aktivaciji Learn and earn, kjer si lahko z gledanjem poučnih video posnetkov o kriptotrgovanju in ostalih projektih zagotovite plačilo na vaš Criptobase račun. Na koncu bomo podali tudi naše mnenje in Coinbase izkušnje o tej kritpo-trgovalni platformi.

Širok nabor kriptokovancev, a precej slaba podpora uporabnikom

Zdaj, ko veste, kaj je Coinbase, vam lahko prestavimo nekaj uporabnih informacij, ki jih je dobro poznati. Tako kot vsaka spletna platforma ima namreč tudi Coinbase svoje prednosti in slabosti. V prvi vrsti je enostavna za uporabo, kar je še posebej priročno za vse tiste, ki s trgovanjem še nimate bogatih izkušenj. Prav tako ponuja več kot 100 znanih kriptovalut, kot sta Bitcoin in Ethereum, uživali boste tudi v konkurenčnih cenah za uporabo Coinbase Pro, napredne različice, namenjene  izkušenejšim kriptoentuiziastom, ki ponuja nižje trgovalne stroške ter razširjeno paleto dodatnih funkcionalnosti. Največja slabost te platforme je slaba podpora uporabnikom in precej visoki transakcijski stroški ter omejen dostop do altcoinov.

Rastoča Coinbase Slovenija skupnost: pridružite se več kot 100 milijonom uporabnikov po vsem svetu

Kot smo že omenili, Coinbase ponuja več kot 100 kriptovalut (Bitcoin, Ethereum, Dogecoin), ki jih lahko enostavno in hitro kupite, prodate in zamenjate. Več kot 256 milijard dolarjev je vloženih na to trgovalno platformo. Za vse napredne trgovalce, ki imate s trgovanjem že kar nekaj izkušenj, je na voljo tudi Coinbase Pro, ki ponuja še več funkcionalnosti in več kot 250 kriptokovancev. Svoj napredek lahko ves čas spremljate preko poenostavljenih diagramov. Ena od prednosti je tudi nižji trgovalni pribitek/provizija, ki znaša od 0 % do 0,5 % na eno transakcijo. Za lažjo predstavo, smo vam pripravili ilustrativen prikaz provizij za različne zneske:

  • Transakcije do 10,000 $: 0,50 % »taker« provizija in 0,50 % »maker« provizija
  • Transakcije od 10,000 $ do 50,000 $: 0,35 % »taker« provizija in 0,35 % »maker« provizija
  • Transakcije od 50,000 $ do 100,000 $: 0,25 % »taker« provizija in 0,15 % »maker« provizija
  • Transakcije od 100,000 $ do 1,000.000 $: 0,20 % »taker« provizija in 0,10 % »maker« provizija

Kot je razvidno iz prikaza, so provizije nižje, ko gre za višje zneske.

Coinbase provizija odvisna od načina plačila in višine trgovalnega zneska

Kakšna pa je povprečna Coinbase provizija? Čeprav je podjetje glede provizij včasih precej skrivnostno, o čemer priča tudi dejstvo, da so seznam provizij izbrisali s strani za pomoč uporabnikom, le-te znašajo:

Trgovalni znesek Coinbase provizija
10 $ ali manj 0,99 $
10 $ do 25 $ 1,49 $
25 $ do 50 $ 1,99 $
50 $ do 200 $ 2,99 $

Za vse zneske 200 $ se upošteva odstotni delež od osnovne stopnje, zato Coinbase provizija znaša:

Plačilna sredstvo Coinbase provizija
Bančno plačilo 1,49 %
USB denarnica 1,49 %
Debit/Credit kartica 3,99 %
ACH Brezplačno
Bančno nakazilo 10 $ za prejemke, 25 $ za nakazila
Kripto konverzija 2 %

98 % vseh depozitov hranjenih tudi v hladni obliki (off-line)

Coinbase se poslužuje vodilnih varnostnih praks, ki se uporabljajo v tej industriji. Vaši depoziti, osebni podatki in sredstva bodo zato odlično zaščiteni pred zlorabami in krajami. Večina sredstev, kar predstavlja 98 % vseh depozitov, je na primer dodatno zaščitenih s pomočjo hladne hrambe, kar pomeni, da jih podpirajo različne digitalne in papirne varnostne kopije. Vsi računi za dostop do sredstev in podatkov zahtevajo dvofaktorsko preverjanje, zato bo možnost vdora v vaš račun res minimalna. Za svojo varnost lahko veliko naredite sami: ko izbirate geslo, naj to ne bo preveč enostavno, naj ne vključuje vašega imena, vsebuje posebne znake in številke.

Coinbase registracija: do svojih prvih kriptokovancev v samo štirih korakih

Coinbase registracija v trgovalno platformo je enostavna in bo zahtevala samo nekaj minut vašega časa:

  1. Najprej izpolnite registracijski obrazec
  2. Potrdite svojo identiteto
  3. Vnesite plačilno sredstvo
  4. Začnite z trgovanjem

V prvem koraku v obrazec vnesite svoje ime, priimek, e-naslov in sestavite močno geslo, ki ga boste uporabljali za prijavo.

 
Preden se prvi korak zaključi, obkljukajte še potrdilo o tem, da ste starejši od 18 let, da niste robot in da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja. Pritisnite na gumb »Sign up«. Čez nekaj trenutkov boste prejeli potrditveni mejl s povezavo, na katero morate klikniti, s čimer potrjujete pristnost svojih osebnih podatkov (»Verify Email Address«).
V drugem koraku je potrebno vnesti telefonsko številko, na katero boste dobili potrditveno SMS kodo, ki služi dodatni verifikaciji.
Da bo Coinbase registracija popolna in brez manjkajočih informacij, v naslednjem koraku vnesite, svojo državo, telefonsko številko, naslov …
Ko boste vnesli vse zahtevane podatke, vas sistem preusmeri na drugi verifikacijski obrazec, kamor morate naložiti pdf dokument, s katerim dokazujete pristnost svojega naslova (zadnji račun, bančni izpisek). Nujno je, da so na dokumentu dobro vidne vse številke in noben rob dokumenta ni prepognjen.

Tako, vaša Coinbase registracija je zaključena! V zadnjem koraku pred trgovanjem vnesite podatke o plačilnem sredstvu, naložite finančna sredstva in začnite s trgovanjem.

Kakšne so naše Coinbase izkušnje?

Kljub slabi podpori uporabnikom so Coinbase izkušnje glede na komentarje na forumih večinoma pozitivne. Na splošno je Coinbase provizija nižja od alternativnih trgovalnih platform, prav tako je spletno mesto oblikovano tako, da upošteva načela dobre uporabniške izkušnje, zato navigacija po stani poteka gladko in brez večjih težav. Čeprav na nekaterih forumih piše, da uporabniki pogrešajo prisotnost alternativnih kovancev, mi te težave nismo zaznali. Tako da lahko z gotovostjo rečemo, da so bile naše Coinbase izkušnje pozitivne.