Kako kupiti Ripple

Razprodaja kriptovalut! Kako kupiti Bitcoin, Ethereum in Ripple, zdaj, ko so vrata na stežaj odprta?

V zadnjem letu je svet zajela kriptomrzlica, ki se je še posebej stopnjevala ob koncu preteklega leta in v začetku novega. Kriptovalute so postale glavna tema v medijih, na internetnih forumskih skupnostih in v domačih gospodinjstvih, vedno bolj pa se za njimi obračajo tudi finančne institucije. Nekateri v njih vidijo priložnost za hiter in velik zaslužek, drugi kot dolgoročno naložbo. Glede na to kam so se v zadnjem času pognale cene kriptovalut, je jasno zakaj. Cena Bitcoina, najbolj znane kriptovalute, je na primer v lanskem letu zrasla iz 900 ameriških dolarjev na več kot 20.000 Kako kupiti Rippledolarjev, podobne rasti pa je bilo opaziti tudi pri nekaterih drugih, med katerimi prevladujeta še Ethereum in Ripple. 

Ker gre za zelo volatilni in relativno nepredvidljiv trg, se te cene praktično iz dneva v dan spreminjajo in lahko tudi pošteno zanihajo. Tako je bilo po veliki rasti ob koncu lanskega leta, v zadnjih nekaj dneh zaznati velik padec. Cena Bitcoina je zgrmela pod 9000 dolarjev, Ripple, katerega vrednost se je pred dvema tednoma potrojila iz 1 na 3 dolarje, je padel pod 1 dolar, Ethereum, ki je nedavno presegel že ceno 1200 dolarjev, pa je padel pod 900 dolarjev. Marsikdo, ki ga je kriptomrzlica vase potegnila šele pred kratkim, se je ob tem ustrašil, glasnejši pa so ob tem postali tudi skeptiki, ki v Bitcoinu in druščini ne vidijo potenciala.

Trenutno je velik vzpon zanimanja za kriptovalute z pogostimi investicijami pa vlagatelji sami močno vplivajo na ceno posameznih. Kako kupiti Ripple, Bitcoin in druge pa postaja vse pogostejše vprašanje v našem vsakdanjiku.

Eden lažjih načinov investicije v Ripple in drugih kriptovalut je možno na svetovno znani platformi Binance, na kateri se lahko v le nekaj minutah registrirate s klikom na to povezavo.
Kriptovalute so zelo volatilni in neregulirani naložbeni produkti. Brez zaščite vlagateljev v EU. Vaš kapital je ogrožen.

Kdor pade, se tudi pobere
Ampak resnici na ljubo, takšni padci niso nič novega v svetu kriptovalut in se dogajajo že ves čas. Tudi v preteklosti se je po vsaki rasti zgodil padec, temu pa je nato navadno sledila še večja rast. Če pogledate grafe na dolgi rok, boste videli, da sicer cene kriptovalut konstantno rastejo. Ne seveda vseh, saj jih je malo morje, tistih glavnih, ki vlečejo voz, pa vsekakor. Bitcoin konec koncev obstaja že 9 let, njegova začeta cena pa je bila takrat le nekaj centov.

Razlogi za padec dostikrat niso znani, ampak se lahko o njih le predvideva in špekulira. Za tokratni mnogi navajajo ukrepe južnokorejske vlade, ki naj bi si prizadevala popolnoma ukiniti trgovanje s kriptovalutami v njihovi državi. Južna Koreja je sicer eno večjih tovrstnih tržišč, zaradi česar se je ob tej novici marsikdo ustrašil in začel prodajati svoj portfelj. In vsakič, ko pride do množičnega prodajanja, cene zdrsnejo navzdol. Vse dokler ne pridejo do točke, na kateri se posameznikom ponovno ne zazdijo dovolj ugodne, da začnejo ponovno kupovati.

Drugi morebitni razlog je, da je vse več držav začelo napovedovati regulaijo kriptovalut. To pomeni, da bi jih lahko enkrat v prihodnosti začeli obdavčevati in trgovanje smatrati kot pridobitno dejavnost. Ampak, ker je pred tem potrebno pripraviti še veliko zakonodaje, ta dan najverjetneje še ni tako blizu.

Tretji razlog pa je bližajoče se kitajsko novo leto. Da, prav ste prebrali. Tako je bilo namreč tudi lansko leto pred kitajskim novim letom. Cene kriptovalut so zgrmele navzdol, nato pa se skozi leto dvignile kot feniks iz pepela. Zakaj je temu tako, ne ve nihče, ampak vzorec je tudi leto zelo podoben.

Brezplačna vstopnica za hitri vlak kriptovalut
Ne glede na to kaj je (bil) razlog za padec, pa očitno ni bil tako dramatičen, da bi kriptovalute sesul. V zadnjem dnevu so namreč ponovno začele pridobivati na vrednosti in se počasi postavljajo tja, kjer so bile še pred nekaj dnevi. To pa pomeni eno stvar. Nova priložnost za cenovno ugoden nakup. Če vam je filozofija kriptovalut blizu in verjamete v tehnologijo Blockchain, na kateri so kriptovalute zasnovane. potem je to skoraj brezplačna “vstopnica” za vlak, ki ste ga morda ob koncu lanskega leta zamudili. Cene so namreč trenutno takšne, kot so bile pred velikim “boomom” v prazničnem decembru.

Seveda pa takšna priložnost pomeni še eno stvar: da je veliko posameznikov, ki razmišlja podobno in se želijo čim prej tudi sami pridružiti trgovanju. V prevodu to pomeni velik naval na kriptoborze, na katerih se lahko s kriptovalutami trguje. Te so zdaj že nekaj mesecev zelo obremenjene z zahtevki za prijavo novih uporabnikov, zaradi česar so postopki potrjevanja le-teh zelo upočasnjeni (na potrditev identitete, ki je na marsikateri borzi pogoj za začetek trgovanja, se lahko čaka tudi mesec dni ali še več), nekatere borze pa so celo zaprle registracije. Poleg tega imajo nekatere zelo omejene plačilne možnosti, saj ne ponujajo vse možnosti plačil s kreditnimi karticami in podobno.

Enostavna in uporabniku prijazna platforma za nakup
Obstaja pa platforma Binance, ki je uporabniku precej bolj prijazna. Tu je registracija zelo hiter postopek, platforma ne za razliko od nekaterih drugih, ne zapira svojih vrat, deluje hitro in odzivno, potrjevanje identite pa traja le kakšen dan. Binance vmesnik je tudi uporabniku zelo prijazen z razumljivim in preglednim grafičnim vmesnikom, najboljše pri tem pa je, da lahko na njem “sledite” najboljšim investitorjem. Če ste torej začetnik, ki se ne spozna najbolje na trgovanje in kriptovalute in vas zanima kako kupiti Ripple in druge ter si izboljšate možnosti za zaslužek, si lahko izberete enega ali več “vzornikov”, ki so pri investiranju najbolj uspešni in jih preprosto kopirate.

Kako kupiti Ripple, Bitcoin in Ethereum?
Nakup kriptovalut na Binance je zelo enostaven. Najprej morate vedeti, da lahko trenutno na platformi investirate v večino bolj znanih in tudi v marsikatero manj znano kriptovaluto, najbolj priljubljene med njimi pa so seveda vodilne tri, torej Bitcoin, Ethereum in Ripple. Za uspešen nakup se morate, kot že rečeno, najprej registrirati. Ta postopek je zelo enostaven. Vse kar morate narediti je, da vpišete svoje osebne podatke (e-mail, ime, priime, datum rojstva, domač naslov) in že ste notri v sistemu.

Priporočljivo je, da čim prej tudi potrdite svojo identiteto. To pomeni, da v sistem naložite kopijo svojega osebnega dokumenta (osebna izkaznica ali potni list) ter kopijo položnice ali bančnega izpiska, ki potrjuje vaš domač naslov. To sicer ni pogoj za začetek trgovanja, je pa pogoj za trgovanje na dolgi rok. Če tega ne boste storili v predpisanem roku, vam sistem na določeni točki ne bo pustil trgovati, dokler tega ne storite.

Vse kar potem še preostane je, da izberete plačilno sredstvo, s katerim želite financirati svoj račun in pričeti trgovati. Binance pozna več načinov plačevanja, kot so kreditne kartice, bančna nakazila …

Na Binance se lahko registrirate tukaj.
Kriptovalute so zelo volatilni in neregulirani naložbeni produkti. Brez zaščite vlagateljev v EU. Vaš kapital je ogrožen.

V svojem osebnem profilu lahko nato spremljate različne kriptovalute, vidite ali se trenutno kupujejo ali prodajajo, pregledujete podrobno statistiko in grafe posamičnih kriptovalut, si nastavite opomnike, ki vas pozovejo, ko izbrana kriptovaluta pade ali zraste pod določeno raven in podobno. Na voljo pa je tudi sekcija izobraževalnih člankov, ki vas na razumljiv način uvedejo v osnove trgovanja in izrazoslovje, ki se pri tem uporablja.

Če vas zanima kako kupiti ripple, in se še niste registrirali na Binance, je sedaj pravi čas.
Za registracijo na Binance in prvo investicijo v Ripple, kliknite tukaj