Ethereum

Ethereum (ETH) je trenutno druga najbolj popularna in najvrednejša kripto valuta na svetu. Prav lahko se tudi zgodi, da bo postala prva kripto valuta, katere vrednost bo presegla vrednost BitCoina. Razvili so jo Švicarji leta 2014 in z njo že dosegajo več kot so kadarkoli pričakovali.

Kaj je to Ethereum in kako deluje?

Ethereum je prav tako kot BitCoin ena od mnogih kripto valut (obstaja jih že nekaj 1.000). Kaj je to Ethereum in kako deluje pa si najlažje ogledamo s pomočjo filmčka, ki sicer govori o delovanju BitCoina, na povezavi https://www.forex-trgovanje.si/bitcoin, a ker je tudi Ethereum ena od kripto valut, njeno delovanje ni drugačno od ostalih.

Prihodnost Ethereuma

Vse kripto valute, tudi Ethereum ni nobena izjema, delujejo na osnovi blockchain-a, ki je povezava med veliko računalniki po celem svetu. Ravno zaradi te povezave lahko govorimo o bistveno večji varnosti naših finančnih sredstev v kripto valutah kot v FIAT valutah (EUR, USD …).
Tudi zaradi razvoja blockchain tehnologije kripto valute toliko pridobivajo na svoji vrednosti; npr. Ethereum oz. njegova vrednost je od nastanka do septembra 2017 narasla že za več kot 11.000%, po mnenju poznavalcev kripto sveta pa naj bi do konca leta 2017 presegla vrednost 1.000 EUR za en Ethereum (vrednost na dan 09.09.2017 je bila 280 EUR).

Glavna prednost vseh kripto valut
Ko se z nekom dogovarjamo za nek posel, naj si bodi to storitvena dejavnost ali pa prodaja oz. nakup določenega blaga ali izdelka, si želimo zgolj poštene cene, na katero pa naj ne bi vplivala dodatna provizija tretji osebi (bodisi pravna ali fizična oseba).

Drugače povedano, želimo si opraviti ali prejeti plačilo, ne da bi bila za to potrebna banka, ki si za to, da je plačilo sploh lahko izvedeno, vzame precej visoko provizijo. Ravno to plačevanje brez oz. z minimalno provizijo omogočajo vse kripto valute in Ethereum ni prav nobena izjema. Kupec in prodajalec se lahko vse dogovorita sama in to ob katerikoli uri dneva in katerikoli dan. Vse, kar potrebujeta, je digitalna denarnica in posel je lahko sklenjen, plačan in zaključen zgolj v nekaj sekundah.

Trenutna cena Ethereuma:

Ethereum – dnevni graf spremljanja dejanske vrednosti