* eToro ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFDji.
* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 62% malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.
* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.
* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.


Kako kupiti delnice

Nakup slovenskih delnic (Petrol, Krka …) lahko opravite pri kateri koli borzno posredniški hiši v Sloveniji. Če jih naštejem le nekaj, so to Ilirika, Alta Invest in večina bank. Če vas zanima kako kupiti delnice slovenskih podjetij, potem težko kaj pametnega napišem, saj sam precej raje kupujem delnice tujih podjetij, ki so tudi precej bolj profitabilne. Pri kupovanju tujih delnic se vedno raje odločim za spletni nakup preko online ponudnikov, in sicer zaradi treh razlogov:

  • provizije so precej nižje,
  • izbira delnic je običajno precej bolj pestra,
  • sem nekoliko bolj lene sorte, zato vse najraje opravim kar iz dnevne sobe.

Na eToro lahko najdete številne tuje delnice in njihove tečaje. Z BREZPLAČNO in popolnoma NEOBVEZUJOČO registracijo preko te povezave boste dobili popoln vpogled v celoten nabor delnic, ki so na voljo pri njih, če jih naštejem le nekaj, pa so to:

  • delnice podjetja Apple
  • delnice podjetja Google
  • delnice podjetja Volkswagen

 

Še vedno ne veste, kako kupiti delnice tujih podjetij?
Po registraciji preko zgornjih povezav dobite dostop do delnic vseh globalno pomembnih podjetij. Preko grafov lahko spremljate, kako delnice rastejo ali padajo, spremljate pa lahko tudi druge vlagatelje (t.i. social trading) in jih posnemate (več na sliki spodaj).

Vsi registrirani uporabniki lahko uporabljajo tako imenovan “free” račun, kjer kupujejo in prodajajo delnice z virtualnim denarjem. Enkrat, ko se odločite, da ste platformo že dodobra spoznali, nakažete sredstva na svoj trgovalni račun preko bančnega nakazila, paypala, kreditne kartice ali številnih drugih načinov. Ko imate sredstva na računu, je vaše vprašanje kako kupiti delnice, rešeno z enim samim klikom.

Vas zanima, kako izgleda “social trading” oz. trgovanje, kjer spremljate, kaj kupujejo in kaj prodajajo drugi? Kliknite na spodnjo sliko.
CopyFunds_En

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.