Delnice Apple

AAPL
Če se odločate za trgovanje z delnicami Appla, to lahko naredite na:
Ponudnik Provizija Povezava
Freedom24 Od 0% (v času akcij) KUPI
AvaTrade 0,13 % KUPI
 
178.99
176.57
177.30 $
1.07 %
Gibanje tečaja v obdobju
Predhodno trgovanje
 • Datum
  30.05.2023.
 • Zaključni tečaj
  177.30 $
Zadnjih 52 tednov
 • Najvišji tečaj:
  182.01 $
 • Najnižji tečaj:
  125.02 $

Investicija v Apple delnice

Apple je ameriško tehnološko podjetje, ki razvija, oblikuje in proizvaja elektroniko za potrošnjo, operacijske sisteme za računalnike in spletne storitve, ki jih širom celega sveta uporablja kar 1,5 milijarde uporabnikov. Je največje svetovno tehnološko podjetje glede na dobiček, svetovno najbolj vredna blagovna znamka in eno izmed petih največjih informacijskih podjetij v Ameriki.

Apple delnice (AAPL) so se na borznem trgu prvič pojavile leta 1980.

Zakaj investirati v Apple delnice?

V drugi polovici 2020 so analitiki napovedovali, da se bodo Applove delnice v zadnjem četrtletju pocenile, saj se je podjetje spopadalo s številnimi izzivi. A zgodilo se je ravno nasprotno. Prihodki podjetja so se še povečali, prvo proračunsko četrtletje 2021 pa so zaključili z rekordnimi dobički. Številni investitorji dandanes želijo imeti svoj delež v Applu, saj je bilo podjetje med najbolj trgovanimi podjetji v Ameriki, ki je doseglo vrednost 1 bilijona. Nedavna delitev Applovih delnic na osnovi 4 za 1 jih je naredila še bolj privlačne in dostopne za investitorje ter zmanjšala tveganje ob nakupu.

Apple delnice se trgujejo na borzi NASDAQ Global Select Market pod oznako AAPL, trenutni trend in tečaj si lahko ogledate na grafu zgoraj.

Vstop na tujo borzo je nekoliko zahtevnejši kot nakup domačih delnic, provizije pri nakupu tujih delnic preko domačih ponudnikov pa so precej višje. Zato za nakup tujih delnic priporočamo uporabo ponudnika AvaTrade, ki omogočata CFD trgovanje z širokim naborom delnic in nizke provizije. Poleg tega vam platformi omogočata tudi popoln vpogled v celoten nabor delnic, preko grafov pa lahko spremljate rast, padce in druge vlagatelje ter jih posnemate.

Torej, če razmišljate, kam investirati vaš denar, so Apple delnice trenutno ena boljših možnosti. Registrirajte se na AvaTrade in izkoristite priložnost za uspeh!

Najpogostejša vprašanja o Apple delnicah

 • Kje lahko kupim Apple delnice?
  Nakup Apple delnic je z najmanj stroški in poenostavljenimi postopki opraviti preko borznoposredniških družb, vključno s spletnimi ponudniki AvaTrade in eToro. Apple delnic ni mogoče kupiti direktno preko podjetja Apple.
 • Ali pri nakupu Applovih delnic prejmem dividende?
  Da, Apple izplača letno dividendo. Ponovno naložbo dividend (DRIP) lahko opravite preko posredniških družb.
 • Kako naredim raziskavo tujega delniškega trga?
  Pred nakupom delnic je smiselno narediti raziskavo delniškega trga, kar vam pomaga pri oceni, ali se splača investirati v določene delnice. Poglejte letna in četrtletna poročila poslovanja podjetja, finančno stanje, vire prihodkov in stroške, poglejte PE razmerje podjetja, dividende in stopnjo rasti. Ne glede na vse, na koncu nikoli ne moremo biti popolnoma prepričani v uspeh, zato v vaš načrt vključite tudi tveganje.
 • Ali se nakup Apple delnic po delitvi še splača?
  Ključni motiv za delitev delnic 4 za 1 je bil delnice narediti bolj dostopne in privlačnejše za investiranje. Če ste že razmišljali o nakupu delnic tehnološkega podjetja, je trenutna nizka odkupna cena AAPL delnic morda priložnost za investicijo. Svetujemo pa, da pred vsakim nakupom delnic naredite raziskavo, razmislite o svojih kratkoročnih in dolgoročnih ciljih ter določite vrednost investicije, ki ste jo pripravljeni obogatiti ali izgubiti.

Pripravljeni, da investirate v Applove delnice? Registrirajte se na AvaTrade!