Delnice Tesla

TSLA
Ponudnik Provizija Povezava
Freedom24 Od 0% (v času akcij) KUPI
 
204.48
197.53
201.16 $
4.13 %
Gibanje tečaja v obdobju
Predhodno trgovanje
 • Datum
  30.05.2023.
 • Zaključni tečaj
  201.16 $
Zadnjih 52 tednov
 • Najvišji tečaj:
  1229.91 $
 • Najnižji tečaj:
  108.10 $

Kako se lotiti nakupa Tesla delnice?

Če se je še leta 2010 na svetovnih cestah vozilo okoli 17 tisoč električnih vozil, je cilj Evropske Unije, da se bo do leta 2030 ta številka le znotraj njenih meja povišala na kar 30 milijonov. Še več, strokovnjaki napovedujejo, da bo podjetje Tesla zaradi vse večje svetovne potrebe po električnih vozilih v roku desetih, do dvajsetih let postal največji proizvajalec avtomobilov na svetu. Kot gre pričakovati, se z opisanim porastom vzpenja tudi vrednost Tesla delnice (TSLA). V letu 2020 je denimo doživela več kot 700% vzpon.

Vrednost delnice Tesla nakazuje trend, ki ne kaže znakov upočasnitve

Leto 2020 je delnica začela z vrednostjo 95 $, končala pa kar na 705 $. V januarju 2021 se je pozitivni trend nadaljeval, vrednost delnice Tesla je dosegla 895 $.
V istem mesecu je Tesla zaključil že šesto zaporedno četrtletje dobičkov. Cilj podjetja je s tovrstnim pozitivnim trendom nadaljevati tudi v prihodnje. Z odprtjem dveh novih tovarn, načrtuje namreč hitrejšo proizvodnjo svojih novih modelov električnih vozil Model S in X. Podjetje se s svojim skokovitim razvojem nahaja na prelomni točki – če se bo njegov pozitivni trend nadaljeval, bo Tesla v nekaj letih stal ob boku danes največjih tehnoloških podjetji.

Pogosto zastavljena vprašanja

 • Ali ob nakupu delnice Tesla prejmem dividende?
  Podjetje Tesla ne izdaja letnih dividend. To investitorjem, ki si želijo z njimi zaslužiti, na prvi pogled ni privlačno. Dejstvo pa je, da podjetje dobiček na ta način investira v razvoj novih izdelkov in storitev. S tem poskrbi za dolgoročno uspešnost in razvoj.
 • V kaj investiram, ko kupim delnice Tesla?
  Poleg očitnih finančnih prednosti v primeru rasti delnice, investirate tudi v podjetje s plemenitim ciljem. Njegov končni cilj je ustvarjanje trajnostnega in okolju prijaznega transportnega sistema. Podjetje stremi k temu, da postane del rešitve in ne problem okoljevarstvene krize.
 • Je delnica Tesla preveč nepredvidljiva?
  Podjetje velik odstotek svoje vrednosti gradi na potencialu rasti v prihodnosti. To pomeni, da vsakršne pozitivne ali negativne novice o podjetju hitro vplivajo tudi na aktualno vrednost delnice. Tovrstna nepredvidljivost je za mnoge vlagatelje prednost, saj jo znajo s pravočasnim nakupom in tudi pravočasno prodajo pravilno izkoristiti.Alternativa je nakup delnice z dolgoročnim ciljem. V tem primeru se vlagatelj zaveda rizikov investicije in se ne odizva na nihanja vrednosti delnic. Proda jih šele, ko doseže cilj, ki si ga je postavil sam.