Delnice Amazon

AMZN
Če se odločate za trgovanje z delnicami Amazona, predlagamo uporabo platforme:
Ponudnik Provizija Povezava
Freedom24 Od 0% (v času akcij) KUPI
AvaTrade 0,13 % KUPI
 
189.39
183.56
186.41 $
2.11 %
Gibanje tečaja v obdobju
Predhodno trgovanje
 • Datum
  23.07.2024.
 • Zaključni tečaj
  186.41 $
Zadnjih 52 tednov
 • Najvišji tečaj:
  3731.41 $
 • Najnižji tečaj:
  110.19 $

Delnice Amazon v leto 2021 s podvojeno vrednostjo

Priljubljeni spletni trgovec Amazon je v treh desetletjih svojega obstoja osvojil svet, kar potrjuje tudi podatek, da Amazonove delnice (med borzniki znane pod kratico AMZN) dosegajo visoko kapitalizacijsko vrednost 1 bilijona dolarjev. Nekoč majhno garažnega podjetja, ki se je ukvarjalo s prodajo knjig, danes poznamo kot giganta in začetnika spletne prodaje na drobno. E-trgovina bo tudi v prihodnosti postajala vse bolj pomembna industrijska panoga, z več stomilijonskimi uporabniki, do leta 2040 naj bi tako kar 95 % vseh nakupov potekalo preko spleta. Še ena prednost Amazona je neprestano širjenje področij delovanja, kar se kaže v nenehnem zaposlovanju.

Kakšen je proces nakupa delnice Amazon?

Za nakup AMZN delnic priporočamo uporabo spletne platforme AvaTrade. Uporaba je enostavna in vključuje naslednje korake:

 1. 1. Ustvarite svoj račun
 2. 2. Izberite sredstvo in način plačila (PayPal, kartica, bančno nakazilo …)
 3. 3. Izberite svoj denarni vložek, namenjen investicijam
 4. 4. V iskalno vrstico vpišite Amazon
 5. 5. Opravite plačilo
 6. 6. Čestitamo, postali ste ponosni lastnik delnice Amazon

Prednost tovrstnih spletnih platform za trgovanje je tudi ta, da lahko ves čas spremljate, kaj se z vašimi investicijami dogaja in delnice, ki ne dosegajo vaših pričakovanj, hitro prodate.

Kje lahko kot tuji investitor kupim Amazon delnice?

Delnice Amazon lahko hitro in enostavno kupimo preko spletnih platform, kot je npr. AvaTrade. Poleg nižjih provizij, sta platformi primerni za vse neizkušene investitorje, ki se želite v prvi vrsti spoznati s principi in zakonitostmi trgovanja z delnicami.

Delnice Amazon so v zadnjem letu dosegale vrednosti od 1,600 $ do 3000 $. Trend kaže na stabilno rast tudi v prihodnosti, saj spletni veletrgovec, podobno kot ostala visokotehnološka podjetja, vodi razgibano in ambiciozno politiko diverzifikacije tudi na druga področja, kot je glasba, dostava z droni …

Trgovanje z delnicami je kljub dobrim indikatorjem poslovne rasti občutljiv proces, odvisen od številnih zunanjih procesov in sreče, zato v Amazon delnice vložite po svoji lastni presoji in zmožnostih.

Pogosto zastavljena vprašanja:

 • Kje lahko najhitreje pričnem s trgovanjem Amazon delnic?
  Delnice Amazona so na voljo na različnih spletnih platformah. Ena izmed najbolj popularnih je AvaTrade. Nizke provizije in pregledna zasnova aplikacije je dobra izbira za začetnike. Lahko pa jih kupite tudi preko slovenskih borzno-posredniških hiš.
 • Ali lahko kot tuji investitor od Amazona prejemam letne dividende?
  Ne. Amazon nikoli ne izplačuje letnih dividend, četudi ste domači investitor. Če želite svojo investicijo obogatiti, je vaš cilj povečati njeno vrednost in jo po tej višji ceni uspešno prodati.
 • Kako vem, ali se nakup Amazon delnic izplača?
  Ali se določeno delnico splača kupiti, s popolno gotovostjo ne vedo niti najbolj izkušeni analitiki. Razmere na trgu se ves čas spreminjajo, na ceno delnice vpliva vrsta dejavnikov, ki jih je težko napovedati in predvideti. Kot dolgoročni investitor boste z nakupom podvrženi različnim možnostim in izidom, zato je odločitev za dodelitev večjih denarnih sredstev določenemu podjetju vsekakor pomembna in zahteva dobro mero premisleka.