* eToro ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFDji.
* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 62% malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.
* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.
* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.


Kam vložiti denar

Vas zanima, kam vložiti oz. investirati denar v 2017 in 2018? Tudi sam o tem vedno razmišljam, saj je pomembno, da denar dela za nas bolj kot mi zanj. Vedno velja pravilo, da je pri investiranju v bolj tvegane stvari možnost dobička večja, za uspešno investicijo pa je pomembno predvsem, da sredstva pravilno razpršimo in izberemo pravilne stvari glede na donos in tveganje.

Ne glede na to, če se sprašujete kam vložiti 1000 €, kam vložiti 10.000 € ali nek popolnoma drug znesek, tudi če je minimalen, ga razpršite, kolikor je to le mogoče.

Sam sem zelo velik ziheraš in zaradi tega največji pristaš investicij v nepremičnine in oddajanja v najem, a za takšno odločitev je potrebno imeti kar nekaj sredstev in še nekaj več “jajc”. Še ena pomanjkljivost pri vlaganju v nepremičnine je ta, da boste imeli s tem vsaj nekaj dela (poračuni z najemniki, obnove, plačevanje stroškov stanovanjskega sklada …). Tega pa prav gotovo ne želite oz. želite imeti čim manj dela in čim več denarja. Drži?

Najbolj vroče:
Dandanes pri vprašanju kam vložiti 1000 ali 10.000 evrov ne moremo mimo kriptovalut. Marsikdo mi sicer pravi, da so kriptovalute trenutno preveč napihnjene, a to so mi ti isti govorili že 1 leto nazaj. Poleg tega so pa trenutno tudi delnice preveč napihnjene in če pomislimo še na donose enih in drugih, mislim, da je odločitev jasna.

Če vas vseeno zanima nakup delnic, preberite tudi: Kako kupiti delnice, kjer sem napisal nekaj o temu, kako sam kupujem delnice tujih podjetij.

Seveda tudi pri kriptovalutah velja enako pravilo pri investiranju kot pri drugih stvareh. Nikar ne vlagajte ALL IN oz. vseh svojih prihrankov samo v Bitcoin, Ethereum ali neko drugo valuto ampak sredstva razpršite na različna področja – sam pa bi vsaj 10 % namenil tudi kriptovalutam.

Samo za primerjavo, če bi 10 % svojih prihrankov “iz nogavice” vložili v bitcoin pred samo 1 letom dni, bi danes iz donosov lahko napolnili novo nogavico in obdržali 10 % prve nogavice še za naslednje leto. Mogoče se to sliši malo v primerjavi s tistimi, ki so se na področje kriptovalut podali že pred leti, a dejstvo je, da trenutno takšnega donosa ne prinaša še vedno nobena investicija in v primerjavi s tveganjem je investiranje denarja v kriptovalute še vedno lahko pametna poteza.

A kaj, ko je vlaganje denarja v kriptovalute tako komplicirano …
Res je, tudi zame je to pogosto preveč. K sreči pa obstajajo platforme, ki ta postopek precej poenostavijo. Ena izmed takšnih platform je tudi eToro, registrirate se lahko na tej povezavi.

Zakaj za investiranje denarja v 2017/2018 izbrati eToro?

  • ker je to ena izmed vodilnih platform za trgovanje, kjer je vaš denar varen,
  • ker lahko denar nakažete s kreditno, iz trrja ali preko paypala in drugih metod,
  • ker lahko kriptovalute kupite takoj, ko so sredstva na računu (preko kreditne in paypala je to še isti dan oz. skoraj takoj, ko nakažete),
  • ker je sistem bistveno manj  kompleksen in lažje razumljiv kot pa različni ponudniki v kripto svetu.

Če še vedno ne veste, kam bi vložili denar v 2017 in 2018, predlagam, da preberete zgodbo o nogavici še 1x. V nasprotnem primeru se BREZPLAČNO in popolnoma NEOBVEZUJOČE registrirajte na tej povezavi, spoznajte sistem in ko boste pripravljeni, investirajte v tiste stvari, ki se trenutno najbolj splačajo.

Naj za zaključek omenim le še nekaj stvari, v katere se splača vlagati oz. investirati sredstva:

  • Posojanje denarja drugim za obresti – tudi v EU obstaja že nekaj strani, ki nudijo možnost vsem, ki želijo investirati denar tako, da ga posodijo drugim in za to prejmejo nekaj % obresti na leto. Ni takšen blišč kot pri kriptovalutah, tudi tveganje je prisotno, a določen odstotek sredstev velja nameniti tudi v to. Več o tem si lahko preberete na http://peersociallending.com/tag/peer-to-peer-lending-in-europe/http://peersociallending.com/tag/peer-to-peer-lending-in-europe/
  • Investirate lahko tudi v start up podjetja, ki so v razcvetu in zaslužite od njihovega uspeha. Tako kot pri vseh drugih investicijah je tudi tu prisotno tveganje. Varne in zaupanja vredne spletne strani, kot je npr. https://microventures.com/ takšna tveganja zmanjšajo, saj podjetja natančno preverijo, preden jih sprejmejo pod svoje okrilje.

Imate tudi vi kakšno idejo, predlog, kam vložiti denar v letu 2017 in 2018? Pišite nam na info@forex-trgovanje.si in z veseljem delimo tudi vašo zanimivo idejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.