* Trgovanje s kriptovalutami ni primerno za vsakogar, saj cena pogosto močno niha. Trgovanje s kriptovalutami ni pod nadzorom nobenega EU regulatorja. Pretekli donosi niso jamstvo za vnaprej. S kriptovalutami se trguje manj kot 5 let, kar ni zadostna osnova za investicijske odločitve. Pri vsakem trgovanju tvegate izgubo kapitala.
* Forex trgovanje oz. trgovanje s CFDji predstavlja visoko stopnjo tveganja. Ne tvegajte denarja, ki ga niste pripravljeni izgubiti.


Trgovalni čas borze v New York-u

Ravno v času, ko se v EU trgovalci vračajo iz malice oz. kosila, se v ZDA odpre največja in najbolj pomembna borza.

 

Pomembne značilnosti ameriške trgovalne seje:

  • Velika likvidnost zjutraj, v času, ko se ameriška seja seka z evropsko.
  • Večina ekonomskih podatkov se objavi v času, ko se ravno odpre ameriška borza. Ker se velika večina transakcij zgodi ravno z valutnimi pari, ki vključujejo ameriški dolar, te novice vplivajo dejansko na vse valutne pare.
  • Popoldne, ko se zaprejo borze v EU, likvidnost močno pade, še z naskokom najbolj mrtvi pa so petkovi popoldnevi.
  • V petek popoldne obstaja možnost, da se trend obrne, ker večina trgovalcev zapre svoje pozicije v izogib vplivom zadnjih novic.

V času, ko se ameriška seja križa z evropsko, lahko trgujete dejansko z katero koli valuto, čeprav priporočamo, da se raje zanesete na standardne in preverjene valutne pare in ne izbirate eksotičnih.

 

Ekonomski podatki lahko dramatično vplivajo na stanja na trgih, zato pozorno spremljajte novice in poročila, ki se navezujejo na ameriški dolar. Če so podatki slabši ali boljši od pričakovanih, lahko to res močno pretrese vse valutne pare.