* eToro ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFDji.
* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 62% malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.
* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.
* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.


Trgovalni čas borze v Londonu

Ravno v času, ko se zapira trgovanje v Aziji, odpre London svoja vrata. Poleg Londonskega je v Evropi še kar nekaj drugih finančnih centrov, a glede na pomembnost je London, zahvaljujoč jeziku, strateški lokaciji in zgodovini, prvi.

 

V času trgovanja na Londonski borzi se opravi kar 30 % vseh transakcij. Premiki v času te trgovalne seje pa so največji.

 

Pomembne značilnosti evropske trgovalne seje:

  • V času Londonske seje se opravi največ transakcij, prav tako pa se ta seja križa tako z azijsko kot ameriško trgovalno sejo. Velika likvidnosti in nizki stroški transakcij so zato značilni za to sejo.
  • Zaradi velikega števila transakcij je ta seja najbolj zanimiva, a hkrati najbolj nepredvidljiva.
  • Večina trendov se začne z začetkom Londonske seje in se jih nadaljuje do začetka ameriške seje.
  • Za to sejo je značilno, da likvidnost v času malice čisto zamre za eno uro, po tem pa se odpre tudi ameriška seja.
  • Občasno se lahko proti koncu seje trendi obrnejo, ker se EU trgovalci odločijo, da bodo zaključili v profitu.

V času te seje lahko dejansko trgujete kateri koli par, saj je likvidnost največja dejansko povsod. Upoštevajte, da bodo novice v času te seje najbolj vplivale na vse valutne pare, ki vsebujejo vsaj eno evropsko valuto.