* eToro ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFDji.
* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 62% malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.
* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.
* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.


Kdaj je najboljši čas za trgovanje?

Do sedaj smo se že naučili, da je najbolj aktiven fx trg v času Londonske seje, torej takrat, ko so v EU odprte borze. Kljub temu pa imajo tudi posamezni dnevi različne značilnosti, ki jih velja upoštevati. Prav tako ne morete trgovati 24 ur na dan, saj potrebujete tudi čas za počitek in vsakodnevne obveznosti, zato je zelo pomembno, da izberete pravi čas za trgovanje.

 

Oziroma, še bolj pomembno je vedeti, kdaj ni pravi čas za trgovanje! Ne trgujte:

  • Ob nedeljskih večerih – vsi spijo ali še uživajo v vikendu.
  • Ob petkovih popoldnevih – vsi se že odpravljajo počasi na vikend, dogajanje se ustavi.

boring

  • Med počitnicami in prazniki – pozorni bodite predvsem na praznike v ZDA in tiste, ki veljajo v celotni EU. Tudi azijske praznike bo potrebno spoznati.
  • Med objavo najbolj pomembnih novic – takrat valute zelo močno nihajo, zato lahko hitro zapre vaše pozicije.

 

Najboljši čas za trgovanje:

  • Ko se križata dve seji. Takrat je običajno tudi objava najbolj pomembnih novic, ki lahko določijo smer gibanja valutnega para.
  • V času EU seje, kar tudi pri nas marsikomu ustreza (če nimate ravno službe od 8-16, potem bo to malo težje).
  • Sredi tedna – torek, sreda in četrtek. Takrat so premiki najbolj izraziti.

 

Ne morete trgovati v času optimalnih razmer? Brez skrbi. Obstajajo tudi uspešni pristopi, ko lahko trgujete s plusom tudi takrat, ko razmere niso optimalne. A do tega pridemo v kasnejših poglavjih.