Bitcoin

Nakup bitcoina in njegovo natančno trenutno ceno lahko izveste na tej povezavi. Sam vedno kupujem bitcoin in druge kriptovalute le tu, ker je transakcija varna, uporaba pa sila enostavna -> za nakup bitcoina ne potrebujete znanja o kriptovalutah, nodih, walletih, blockchainih …

Kaj je BitCoin in kako deluje?

BitCoin je ena od mnogih (nekaj 1.000 jih je že) kripto oz. digitalnih valut. Je denar, ki ima že praktično enako veljavo in enak namen kot vsem poznane svetovne valute (FIAT valute), pa naj si bodo to EUR, USD, CHF ali pa katerakoli druga svetovna valuta.

Kaj je BitCoin (BTC) in kako deluje, je zelo lepo razloženo v tem prispevku (preden se odločite za nakup bitcoina, si vsekakor poglejte spodnji prispevek):

Prednosti kripto valut

Glavna prednost vseh kripto valut je, da pri plačevanju ni posrednikov, torej ob plačilu ni dodatne provizije oz. so te tako zanemarljive, (če že so, so zgolj kakšen procent bančnih provizij), da lahko rečemo, da jih ni. O prodaji oz. nakupu se lahko dogovorita zgolj prodajalec in kupec, pri čimer kupec dogovorjeni znesek plača direktno prodajalcu s pomočjo digitalne denarnice, ki deluje 24/7, 365 dni v letu. Prodajalec pa dogovorjeni znesek prejme v zelo kratkem času.

Prihodnost kripto valut

Med vsemi kripto valutami je zagotovo najbolj razširjen BitCoin, saj je bil razvit med prvimi in mu zato lahko rečemo pionir kripto valut in zagotovo je BitCoin dosegel največji razcvet in največjo prepoznavnost med kripto valutami na svetu. Prav zato mnogi kar vsem kripto valutam rečejo BitCoin, pa četudi gre za neko drugo kripto valuto. Razcvet, ki ga je doživel BitCoin, je oz. bo izredno težko ponovljiv, saj je od svoje ustanovitve leta 2009 pa vse do danes dosegel več kot 3.000% rast, samo v zadnjem letu dni pa je vrednost BitCoina zrasla za več kot 600 %. To je prav gotovo eden izmed glavnih razlogov za nakup, a tudi za previdnost. Sicer strokovnjaki tej valuti napovedujejo izredno svetlo prihodnost, saj se po nekaterih napovedih pričakuje, da naj bi en BitCoin že v letu 2017 presegel mejo 20.000 USD.

Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 62% malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

Trenutna vrednost kriptovalute Bitcoin:

 

Dejstvo je, da so kripto valute prihodnost finančnega sveta. Se še spomnite začetkov interneta pred približno tridesetimi leti? Si morda predstavljate življenje brez interneta v današnjem svetu? No, začetek kripto valut sega nekje v leto 2009, ko je bil razvit BitCoin, še dobrih 20 let in si mogoče prav tako ne boste mogli več predstavljati življenja brez kripto valut ali drugače povedano, v uporabi bodo zgolj še kripto valute, FIAT valut (€, $, Ł …) pa ne bo več. Ravno zato, ker so kripto valute še vedno na začetku svojega razvoja, pa so tudi tako zelo dobra naložbena priložnost.

Čeprav mogoče razmišljate, da bi se morali za nakup bitcoina odločiti že nekaj časa nazaj, pa ste verjetno enako razmišljali že pred enim letom. Kako boste razmišljali naslednje leto?